ЛЮБОВ И ОМРAЗА
Да те обичам или да те те мразя,
от теб какво ли да запазя???
Ако те обичам, ще боли...
А да те мразя, надали...!
Заставен съм пак пред дилема,
какво решение да взема???
Дали защото още си малка???
Дали участта ми е жалка...?
Ще мине! Ще ти мине, ми каза...!
Прободе ме! Изпълни ме с омраза...?
А аз намразих себе си и глупостта си,
намразих чувствата и съвестта си...!
Сега какво? Да ближа ли раните?
Да кърпя чувствата, съдраните???
Да гледам как звезда ще падне,
да чакам пак пожар да пламне...?
Разсипа ми душата, изпепели я в урна,
цялата ми същност наопаки катурна...!
Не бе за ден, ни два, не беше и година,
но тихо и безмълвно, без дума си замина...!
Обичам те! С омраза мила!
А май това ми дава сила!?
Ще те обичам и ще те мразя!!!
И май така ще се запазя!!!
Kerkira 27.12.09 г.
© Мишо Ангелов All rights reserved.