Любов и подвиг
(Посветено на Красимир Михайлов - учителят)
В сенките следи оставаш
под прозрачното небе
и докрай сломен не падаш,
щом диша обич твоя ден!
В този свят дейци са нужни
из безпаметната тишина -
да внасят ветровете южни
в студени, тежки времена!
А ти - чрез взора на поета
за подвиг, песен или бран -
не губиш огъня в несрета,
а свиваш факела във длан!
Из вечността ръце протягаш:
събираш слънце и небе,
и светли бури озвучаваш -
роден с божествено сърце!
Познал доброто и бедата,
докоснал "тайната земя" -
измежду зенита на нещата
тъгата си на песен я видя!
ЛЪЧИСТА
ЛЪЧИСТА
© ЛЪЧИСТА All rights reserved.