Любов ли търсиш? Не търси я.
Тя сама ще те намери.
Тя е зла и черна орисия.
Бягай, щом очи във тебе впери!
Неужилен още от скръбта ú,
ти наивно търсиш красотата ú на самодива.
Тя целува, нежно гали,
после нокти черни в теб забива.
И когато мислиш, че си се измъкнал,
връща се по-грозна от смъртта,
ти - окървавен, разплакан и помръкнал -
ще се молиш и ридаеш, но не ще получиш свобода!
© Михаела All rights reserved.