Sep 4, 2024, 12:52 AM  

Любов насред суша 

  Poetry » Love, Landscape
110 2 2

 Реката, която пресъхва полека
е тъжна, защото не милва брега.
Жена ли е – срещнала късно човека?
Любов насред суша – ненужна сега.

 

Реката, която сред камъни голи
в душата си крие парченце небе,
за себе си даже не иска да моли.
В живота си ласкава нивга не бе.

 

Реката, която сто моста отнесе,
горча от сълзѝ, от отрови скърбѝ,   
безгласно в горещата, сушава есен,
пожали се тихо на свойте върби:

 

Отлитнаха птиците, лятото мина.
Септември, поне пожалѝ ме! Дали?
И с обич последна в душата ми синя –
желан, животворен дъждът да вали...

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Просто съм искрена. Благодаря ти!
  • Невероятна си Наде, талантлива, точно колокото си себе си, а често се надхвърляш и отвъд това!
Random works
: ??:??