Любов по време на криза
Аз не се страхувам щом съм с теб
да вървя по изгарящи огньове,
да оставя някъде моя късмет
и да усетя глад и жажда какво е.
Аз не се страхувам с теб да се изморя,
твоят поглед е сладка почивка,
а моята жажда аз ще утоля,
когато те целуна с усмивка.
Мен не ме е страх, че няма хляб,
твоите думи са деликатеси
и са прекрасен чуден мармалад,
когато казваш, че съм твоята принцеса.
Не ми е нужно мекичко легло,
щом твоята безценна прегръдка имам
и на земята е сладко, но от твоята любов
да мога непрестанно да отпивам.
Не ме е страх, че нямам покрив над главата,
щом ще ме загърнеш с твоята дреха ти,
а дъждът ни полива и къпе в полята,
кара нашата обич все тъй да цъфти.
Не се страхувам, а всеки ден е по-сладък,
всеки малък момент по-съкровен и значим,
когато имаш всичко, а не обичаш си жалък,
а когато си влюбен без нищо - непобедим!
09.08.2009
© Радослава Михайлова All rights reserved.