Какво е любовна лирика без Луна,
както и звездни букети в небето?
Задължително присъстват и цветя,
плюс в добавка... нещо за сърцето...
Ухаят римите със аромати тайни,
прошепнати от феи и орисници.
Вършеят яко любовните комбайни
и истините се преплитат със измислици.
Поетите се трудят неуморно
и трупат чувства - листове във храма.
А Любовта усмихва се комфортно
на поднесените дарове, нали е дама.
Твърдят най-яростно завистници безумно,
че всичко е изтъркано на тази тема...
Доказват тезите си сомнамбулно,
забили зъби във пореден стих, или поема.
Но вълците са затова, да вият.
И без това са слепи за нещата -
най-елементарното не могат да открият,
че воят им... е песен за Луната...
*****
И пак Луна, и пак Звезди, и пак Любов!
И всичко се преплита без насита
дори във нотите на страшен вълчи зов
във Любовта, която Истинският вълк почита!
11.02.2018.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
А за посланието ти, ще го спазвам 😊