Jul 12, 2009, 12:18 AM

Любовно... 

  Poetry » Love
610 0 6

Любовта е като част от творение на изкуството.

Дори най-малката частица е красива.

- Stacie Cunningham -

 

 


 


Нека да се срещнем под дървото!

Там под звездния и кичест небосвод,

дето птици с песен пъдят злото

и Любовта - безименната,

знаят как да  назоват.

 

Нека пием прасковена песен

със листенца - теменужени звезди...

Да се смеем в зазорилата се есен,

въздух нека не остане в нашите гърди!

 

Нека да живеем!

Със сърцата си да палим вечните искри,

болката саката да направим,

да умре,

посипана с праха на нашите игри!

 

Нека да си нежен,

като листопад от момини сълзи...

Да блести пречиста кожата ми свежа -

там, където с пръсти ми показваш -

всичко, що душата ти мълви!

 

Нека над дървото

ситен дъжд да завали,

капчици роса да падат от небето,

въздуха- с любов изпълнили.

 

А пък ние да се крием,

в бляскавия дом на вечерта,

тихичко на пръсти да се свием,

пеейки и ние песента.

 

Нека те усещам-

плътно, истински до мен...

Смут и болка да не чувствам,

вярвайки, че ти от мене

вечно си пленен!





© Симона Гълъбова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??