Oct 31, 2010, 10:02 AM

Любовно сияние 

  Poetry » Love
615 0 0

Любовта е дума за утеха,

обичаща съм все така сама;

и чакаща, и молеща, до тебе

си лягам и събуждам се в празнота.

 

А зная - все още те обичам,

жадуваща за всеки топъл жест,

за твоята прегръдка и утеха,

да се сгуша в теб и сянката на любовта.

 

Липсваш ми! - все още те желая,

но чувствам колко си далеч.

Притихнала до теб, ридая

и моля се с прегръдката си да ме отведеш

там, където бяхме някога.

 

Любовта е вече само сянка,

притихващ полъх,

спомен от парфюм;

далечно още топлещо сияние,

от което

мислим, че крадем любов...

© Мария Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??