Jan 26, 2023, 10:32 AM

Любовта 

  Poetry » Love, Free verse
265 0 3

Тя

не похлопа на вратата

преди да влезе в моя дом.

Като балерина

стъпваше на пръсти.

Ето я,

вкъщи.

Оглежда се в очите ми.

Красива е.

Ритъмът на стъпките ѝ

дирижира пулса ми…

Очите ѝ са пълни луни с живот…

Най-желана от всичко на този свят е! -

Истинска.

Разпънах душата си да ѝ бъде сцена…

Плочата на Чайковски се сля с грамофона.

В салона на собственото си Аз

съм в очакване.

Притаила дъх…

Време за балет.

Но

Тя стрелна очи в часовника,

висящ на отсрещната стена на пианото.

На тънките си глезени

превърза сатенените връзки на палците,

преди да прошепне, че пътьом минава оттук.

Трябва да бъде навреме...

Някъде…

Където с трепет я очаква

едно друго сърце

и без да похлопа на вратата,

на пръсти ще влезе

Тя  там.

© Ива Милковска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??