Любовта не остава до късно. Не спи.
Не закусва. Не иска бижута.
Любовта не лекува.Сърца не лепи.
Не държи да е винаги чута.
Не отказва. Не вика. Не плаче. Не е
ни дребнава, ни вечно сърдита.
Не задава въпроси, защо и къде
ще изчезне безмълвно в очите.
Любовта не забравя. Не търси вина
зад лъжите, зад болките, мрака.
Любовта не издига от пречки стена
и умее с години да чака.
Любовта не ревнува. Но много боли,
щом повярваш, че вечно е твоя.
Любовта не притиска и няма стрели ,
със които да цели покоя ти.
Любовта не обижда.Но болка е тя,
щом я хвърлиш по някоя рана.
Не подкупва. Не къса червени цветя.
Просто иска да бъде живяна.
© Деница Гарелова All rights reserved.