Oct 23, 2024, 7:39 AM

Любовта си отиде 

  Poetry » Love
116 2 2

ЛЮБОВТА СИ ОТИДЕ

 

И лятото,

и есента,

и аз от теб ще си отида.

Ще зъзнеш сам-сама в света –

светулчица в гора на рида,

 

глухарче със душица-пух,

която подир миг ще литне,

и ще ти ида – кротък дух –

приел си ориста на скитник.

 

Принцеса в дрипаво поле,

развяла роклица от лешник,

по-ледени от крем брюле,

ще ти нагарчат дни зловещи,

 

а в нощи, речени за сън,

ще чепкаш сънища и спомен.

За нас не би камбанен звън –

нито на сватба, ни за помен.

 

Стоя като пред смъртен ров

и на пръстта се свличам ничком.

Отиде си една любов,

а с нея си отиде

всичко.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Докато го четох, сякаш като песен се изливаше. ♡
    Толкора красиво и с тези невероятни метафори и епитети, се е случило да бъде много красиво творчество!
    По от това което съм проследила до сега, авторът е истински талантлив човек! 😇🥰
  • Няма такава поезия
Random works
: ??:??