Крив живот. Скапан град - до уши пълно с кал.
Дълъг път с празен джоб и сърце.
Ден след ден - конски ход. Кух живот - взел не дал.
Как човек, неживял да умре?
Ех, съдба...Ръб до ръб, гьол до гьол - няма брод.
Като кон със самар и юзда -
само път, само кал. Падна се тъп живот.
Крак пред крак на инат го вървя.
Крехък смях, плюшен лъв, рокля клош от басма.
Две очи, куп мечти. - Аз ли бях?
Тегав ден, мъчна нощ - няма сън чак до два.
Сив живот. Как да е, го живях.
После - знам. Сетен път - този свят бях му гост.
Лош късмет - спънат кон без крила.
Плитък гроб, рохка пръст, дървен кръст, надпис прост:
"Цял живот все една ме люля."
Радост Даскалова
© Радост Даскалова All rights reserved.
Въпреки рекордното количество ударения, динамиката не е голяма. Това се дължи на множеството елиптичните изречения, ощетени откъм глаголи. И се получава това кретане в раван.