Feb 5, 2013, 9:58 PM  

Люти ми 

  Poetry » Civilian
725 1 9

Люти ми

Люти ми, брате, глътката ракия.
А хапката мезе така горчи.
Дори нощта с най-верния комшия
по чашите се стеле с вкус тръпчив.

Боли ме, брате. Вътре в мен боли ме.
Ни песен се не ражда, нито стих.
А пяхме с теб за бъдеще незримо…
Сега аз сам мечтите си затрих.

И гледам те – и ти си тъжен, брате.
Угаснали са твоите очи…
Рогатият навярно ни изпрати
във време, във което се мълчи…

Бащите синовете си изтребват…
Не мога, брате… Пия – в мен гори.
Нима баташки дух и днес ни следва…
Какво не правят пустите пари…

Богатият на бедния не вярва.
Народът мре – керванът си върви…
Във този век космичен, като брадва
ме блъска нещо страшно. В мен кърви…

Люти ми, брате, глътката ракия,
че виж я – от контейнера до нас
гризе сух хлебец пуста немотия.
И моли се на Бог с човешки глас…

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??