Застой по пладне, всичко живо спи,
или придремва със очи отворени.
В тези географски ширини
е странно да си буден,
камо ли пък отговорен.
Ще те помислят за ахмак,
най-малкото – за луд и смешен.
Да имаш cv е достоен знак,
графата се чете успешен.
Надува политик балон,
олекват даже думите,
с баналното се свиква.
Подскача зарчето на остър ръб –
калъч пореден. Предстои коситба.
Месии легион, предтечи бол.
И мравките в мравуняка се крият.
Прокоба ли виси над тая ръж.
Спасителят се бави и не идва.
© Христина Комаревска All rights reserved.