МАГИЯ
Заспиваш,
а аз те гледам
и не мога да се наситя:
толкова си красива!
Би видяла – ако не заспиваше –
в очите ми любов.
Истинска и трайна,
запълваща душата
и сърцето ми.
Би видяла как
те обожавам,
и сълзите – от щастие –
в очите ми.
Толкова си истинска!
Ръката ти, сякаш търсеща
сигурност,
лежи в моята
и топлината ù
се разлива в мен...
Добре е, че заспиваш.
Така ще удължа магията
на този миг,
за да остане в мен завинаги,
макар че – зная –
утре пак ще се повтори…
И толкова е хубаво това…
Толкова е истинско!
Магия е до болка да обичаш,
когато безрезервно си обичан!
01 април, 2011 г.
Русе
© Румен Ченков All rights reserved.