Oct 13, 2009, 5:09 PM

Магьосница 

  Poetry » Other
777 1 18

Ще нахлупя шапката вълшебна,

ще викна всичките стихии у нас

и на огнището в съдинка медна

ще забъркам еликсир за вас.

От вятъра ще грабна нежен полъх,

примесен с много слънчеви лъчи,

от птица - свободата й за полет

и много смях от детските очи.

Ще ги разбъркам нежно, с чувствена наслада,

открадната от влюбени сърца,

със силата и  чистотата на девойка млада,

с две-три шепи от пъстрата дъга.

И, може би, накрая - малко късче

от свободата на планинския орел,

от старо вино - не повече от пръстче

и капка от душата на поет.

Ще бъркам бавно, три дни и три нощи...

С еликсира тайно ще поръся аз света.

Как бих искала да имам сили мощни -

магьосница да бъда... на доброта.

© Паула Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??