Май глупост е да бъдеш романтичен,
когато си надхвърлил петдесет,
когато си хронично безпаричен,
дори да си в душата си поет.
Май глупост е да смееш да мечтаеш,
когато и за хляба не достигат
пари и ежедневно се терзаеш
дали си мъж, или си шушумига.
Май глупост е дори да се надяваш,
веднъж изхвърлен, пак че ще успееш
след петдесет във нашата държава.
Май глупост е дори и да живееш.
© Ангел Веселинов All rights reserved.