Майчина сълза
Искам да съм майчина сълза
изстрадана в предродилна болка,
от тройна мъка да се преродя
и да запея песента на сойка.
В труден час... над тебе ще кръжа,
като капка на челото ти ще падна,
разбитото сърце ще утеша
страхливите ти мисли ще открадна!
Изпаднеш ли...скитник в самота
като светулка в тъмното ще светя
ще целуна твоята сълза,
защото болката ти искам да усетя?
Жаден ли си... ще се превърна в глътчица вода
изстрадал потърси ме само,
чрез полъха ще милвам твоята глава,
чрез вятъра ще те прегръщам мамо?
Забравиш ли..пътя към дома,
ще се родя в капчица надежда
не се страхувай от гъстата тъма,
вярата ти в мен ще те повежда?
© Аби Даби All rights reserved.