Майчино сърце
Как тръпне сърцето на мама
щом чуе звъна телефонен,
че само той връзка остана
със нейните рожбички родни.
Когато сама е си спомня
как нежно в прегръдка държеше.
Роди ги, отгледа, накрая
отлитнаха те надалече.
Останали с татко самички
във тихата есенна вечер,
разлистват спомени вечни
и чуват смеха им далечен.
По птиците пращат им Здраве.
По вятъра - Щастие вечно.
Каквото желаят - да стане,
да бъде пътят им лесен.
© Гергана Спасова All rights reserved.