МАЙКА
/безценно/
Подарено време, мигове и часове
Ревнувам те дори като заспиваш
Ти си мойто половин сърце
Не е обич, несравнимо е...
"Любовта, която няма равна"
Звучеше някак нереално
Но в мигът, във който аз те зърнах
Обърнах и представата за себе си
Не вярвах, че това възможно е
Да преливаш ежедневно от любов
А тази сладост и до днес свръхбожия е
За майката детето е свещено
Сърцето ми изпълваш с благодарност
Красотата ти попивам със очи
И няма нищо толкоз съвършено
Както тези две лазурно галещи очи
Усмихвам ли се личицето грейва
И щастието във теб струи
"Мамо, моля те не ми се карай"
От тези думи адски ме боли!
Ти ме правиш по-добра и жива
Теб виждам сутрин в полумрак
И телцето крехко цяла нощ завивам
И целувам златната коса
Душата чиста пазя и окрилям
До теб съм неотлъчно в мисълта
И приятел нямам друг по-верен
Ти за мен си смисълът и любовта
© Весела Маркова All rights reserved.