Ти добра си, с мъдрост и съвети,
ти майка си ми, свята мила,
сърцето ти за мене свети,
ти си моята закрила!
Майко моя, ти моя си упора,
ти всичко би простила,
и срама, и позора,
ти сълзите си ми трила!
Прегръдка нежна, майчина ласка,
протягаш ръка и галиш косите ми,
а косите ти бели, като снежна украска,
отразяващи времето ти, в очите ми!
Ще помня твойте сълзи,
как изпращаш ме в завоя,
твоето сърце над мен ще бди,
ти винаги си, Майко Моя!