Вред се носи снежен пух!
Борко чуди се, с кожух
или пък с краченца боси
да изтича днес навън!?
Пролет е, но не е сън –
сняг из въздуха се носи...
Пипне ли го, ще узнай
Боре, и с ръчички голи,
че „снегът” през месец май
семенца са от тополи.
© Борко Бърборко All rights reserved.