Мак
Разпиляват се парченца, хиляди
на брой - нежни и червени,
като от коприна сътворени.
Цветето ухайно е
тъй нетрайно.
Те били са не парченца, а листенца.
Щом вятър ги повее и дъжд ги завали,
те умират бързо и линеят.
Полско цвете – мак червен
е любимо на човека.
И художници завчас със палитри
и бои събират парченца
и творят с тънки четки листенца -
чудни, нежни и червени,
като от коприна сътворени.
© Мина Конарова All rights reserved.