МАЛКА НОЩНА ИЗПОВЕД
Прибрах се късно през нощта
неправеден и гузен.
На масата горчеше в чаша чай,
до нея - курабиени илюзии...
Опитах ги и се свестих,
усетих ароматите на песни,
които със наслада пих,
когато бях зелен и весел.
Пристъпих ведро в следващия ден
с надеждата да върна сватбеното слънце,
което още свети и у тебе, и у мен.
И с вярата, че никога не ще измръзне.
© Ангел Веселинов All rights reserved.
За къде сме без вяра, Ангеле ...