Малките и нежните жени
Обичам малките и слабите жени,
които само с поглед ме пленяват.
Обичам техните очи, сълзи,
с които често, често ме даряват.
Обичам малките и нежните жени,
с една усмивка, дето покоряват.
Които с много думи не наказват,
а с въздишка и мълчание те поболяват.
Обичам малките, но силните жени,
но не и болката, и укора в очите техни.
От тях не се умира, но боли
и дните стават дълги, тежки.
© Марин Петков All rights reserved.