Sep 28, 2012, 1:31 PM

Малта 

  Poetry » Other
609 0 3

  Тук морето е църква -
  ветровита, тържествено пуста.
  И под купола звезден
  блещукат на кораби мачтите
  като хиляди свещи.
  Току-що е свършила службата.
  По крайбрежните улици
  с каменни еркери
  чувам крачките
  на стоманени рицари,
  влизащи в странноприемниците,
  поотметнали шлемовете си.
  а след тях - Санчо Пансите.

 

  Тук морето е вечност.
  Кротко дипли легендите си.
  Католически статуи
  на Светото семейство
  слушат шепота в храстите.
  
  Тук морето е истинско.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??