Висулки капят – кап,кап, кап
и локвите са плитки.
Спи златно жито – бъдещ хляб,
сънува лято – с плитки.
Врабченце сиво – чик -чирик,
намира си трошица.
Предрича храбрият мъник,
цвят, пролет и тревица.
Подскоква коте – мяу, мяу, мяу,
че вятърът му свири.
Снегът е пухкав, снежно бял
и виждам миши дири.
А гарван грачи – гра, гра, гра,
я бягайте, другари!
Че Mалък сечко, на игра,
мечтите ще попари.
© Надежда Ангелова All rights reserved.