Мамо, как си днес?
Усети ли мириса на свежи цветя?
Усети ли полъха на пролетния бриз –
как нашепва ти, че обича те света.
Не мога днес аз нищо да ти подаря,
но мога сърдечно да ти благодаря –
за грижите, за топлата усмивка,
с която всяка болка моя лесничко утихва.
Как искам всичко да ти дам,
живот вечен за теб аз да създам.
И болка никога да не узнаеш;
че си страхотна – искам да признаеш.
Мамо, ти за пример си жена –
мила, свята, нежна и добра;
силна като вятъра балкански,
тиха и смирена като здравец майски.
Аз те нося, мамо, все във мен
и сили черпя от обичта ти всеки ден.
Усмихвай се, днес ти си най-специална,
защото ти жена си уникална.
Излез навън, нагоре погледни –
изпращам ти любов по слънцето, с лъчи;
И пролетният дъжд дори да завали,
денят е чудесен, нали?
© Дарина Петрова All rights reserved.