Mar 19, 2008, 9:15 PM

Мамо, не ти хлопа чекмеджето 

  Poetry » Humour
674 1 2

         Мамо, не ти хлопа

             чекмеджето!

 

Нещо шапката ми взе да стяга

и добрият сън нощес ми бяга!

За ума да не говорим – вече

отлетя нанякъде - далече!

Някакви вълни ме все заливат.

Ту ме осланяват, ту преливат.

Следва нещо, а се все младея,

но съзнавам, че ще остарея!

Дали не е тъй – депресионно

или пък не е предпенсионно!

Дали не е пролетна умора?!

Казват, че и тя била за хора!

За умората намерих вече лек.

Ще избягам някъде далеч!

На самотен остров – ех, карибски,

да си ходя гола, с потник рипсен!

Само че детето май е право.

Гледа на нещата в упор. Браво!

„Мамо, не ти хлопа чекмеджето!

Бързо ти напредва ЕГН – то!!!”

 

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ей, че ми хареса!
    Ама и ме замисли - дали пък и у нас това чекмедже нещо...?

  • Пролетна умора ще е, Нада Не вярвай на хлапето, детска му работа

    Много хубаво стихче!
    Усмихна ми вечерта!
    Поздрави!
Random works
: ??:??