Dec 17, 2016, 4:29 PM

Мандат 

  Poetry » Civilian
393 0 0

 

Стоим сега пред кабинета важен

във коридор излъскван от зори.

Ти – вътре, фен на партията ваша,

а ний – отвън елитни реформатори.

Но не това е днес проблема

и поводите наши за молба –

за нас просто не остава време,

защото пак ни предстои делба.

 

Мандат ни дай, мандат ни дай

и повече не ни мъчѝ.

Вземи таз мъничка гаранция,

но с власт полезна ни дари.

 

Голям си ти сега и се надуваш

и искаш да се пазарим,

но ние знаем колко струваш

под тази маска и без грим.

Позната ни е всяка твоя дума,

характера ти причудлив

и мислим, че е цяло чудо,

че нямаме емоционален срив.

© Стефан All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??