Рецептата отдавна точна търся,
но няма я дори във чичко Гугъл.
За грозде, портмонето си изтърсих,
цял чувал във кухненския ъгъл.
Известна манджа, а рецепта няма.
Продукти има. Как да я направя?
Интересът се превръща в драма.
Не мога всичко аз да изоставя.
Ще я измисля. После в интернета.
Ще вдигна рейтинг с манджата известна.
Спасително за някого ще светя,
щом се разтвори тежката завеса.
Но колко прави са били ония,
които за рецептата мълчали.
Такава манджа просто е помия
и отвращава тия, що са яли.
Едва успях вкуса да си прочистя.
Последствията няма да разкрия.
За тая манджа няма да помисля.
Не я правете никога и вие.
© Валентин Йорданов All rights reserved.