Мангърчето е доста крив.
Доцентче бил човека!
За него “вирусът кирлив”
е тук от памтивека.
Бърбори - без да се смути.
Залъгва ни неволно.
Не спира смешки да реди,
лаишки и доволно:
Това е лек, нормален грип.
Ще мине, стой та гледай!
Стрихнин, за него е открит.
Не се изобщо впрегай!
Ще спрем четвъртата вълна
със малко пенсионери.
Ще пуснат някаква фира
и здрави пасажери.
С ваксините не сме добри.
Недейте си ги слага!
От челни стойки - на зори
пандемията бяга!
Правете - всеки ден купон.
Кръгът да не е тесен.
Освен салатки с риба тон,
нагъвайте и чесън!
На всяка делнична софра
носете нови дрехи.
Пирувайте без капка страх,
без маски и доспехи.
С ямайски ром и малко мед
гаргара си правете.
Ракийката… я пийте с лед,
и с тоник - запомнете!
Та аз съм, истински доцент!
Изучен съм в чужбина.
Лекувам Ковид на процент.
С народна медицина.
Юри
Йовев
Септември
2021 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.
За къде пишеше, че давали не знам си какво на ваксинираните, и някакъв успял набързо за часове да се ваксинира 8 пъти, преди да обновят системата и го хванат 😀
Ако ще дават кибапчита, и аз ще гласувам няколко пъти! 😀