МАНТРА
Не е душа
и не е тяло,
и не е тук,
и не е там,
не е частица,
нито цяло,
не е това,
което знам,
не е сега
и не е утре,
не е дори,
когато бях,
не е вода
и не е огън,
дори не е
космичен прах,
не е земята
и небето,
че те пък точно
най не са,
не е това,
което мисля,
че мога все
да понеса,
не знам какво е
и не питам,
но все пак знам
какво не е,
ще кажете,
че май залитам,
какво пък –
може тъй да е?
© Наследник на Куфара All rights reserved.
Поздравления!
И да бъдат хубави твоите празници!