Като Богиня спасителка
в България си я върна спешно
Борисов Бойко,
та с Нея той
управленските перманентни кризи
наведнъж да пребори,
а Главния прокурор
с трясък от пиедестала му
да събори.
Ала (ще прозвучи зловещо!),
дано таз прехвалена
Габриел Мария-във Всичко
най-веща,
беля голяма не стори:
фатално Парламента ни
да разтури,
а София да превърне
в лукс-копие карикатурно
на Брюксел.
© Вълчо Шукерски All rights reserved.