МАРИЯ ГРОЗДЕВА
Мария Гроздева ако се гордее,
че е на България дъщеря!
И в Китай дано да съумее
в стрелбата да е най-добра.
Заслужена е спортната й слава,
извоювана с хъс и с труд,
щом на почетната стълбица застава,
Химна ни да чуе за пореден път!
Господ здраве нека да даде
на Мария и на дъщеря й Магдалена!
Радостта на родители, съпруг и синове,
днес със всички българи е споделена!
Посрещнахме и първите си медалисти,
прославили родината България!
Здраве и живот за нашите спортисти -
успехът им и занапред да се повтаря!
Родители на най-добрата ни стрелкиня,
бъдете здрави, горди и щастливи!
създадохте от нея майка-героиня,
а тя ви награди с внучета красиви!
© Цанка Митова All rights reserved.