Мартеница
Абдулрахман Акра
Първи март е...
Мартеница
подготвил съм за теб,
с конци бели и червени.
Взел съм ги от белия свят
и плътта червена на сърцето.
Исках първият да бъда,
който връзвайки мартеница
на твоята ръка -
да те зарадва,
ала не можах.
Разстоянието ни дели
и в мразовития март
я вързах около своята душа.
Бял пискюл от надежда
и червен от топлина -
топлина на спомени,
с връвчица от воля
вързах аз.
© Абдулрахман Акра All rights reserved.