Баба Марта идва,
с мартеници украсено е,
слагат ги и големи и мънички,
и мама, татко и дечица.
Подаряваме ги на госпожи,
на баби и дядовци, и лели,
с щастие се кичим и късмет,
няма лошо в това.
Баба Марта, тя е възрастна жена,
с тояга и торба пълна с мартеници,
бе тя с пола и топла блуза, с бяла
рошава коса и с очила.
Торбата от мартеници е направена,
блузата е бяла, а полата е червена,
на тоягата са Пижо и Пенда,
на косата бяла червена шапка.
Ходи, дава на животни и на хора,
мартеници за малки и големи,
мечки, вълци и дечица са се
наредили в редица.
Щъркел щом видим махаме ги,
връзваме ги на дърво любимо,
и то се кичи като нас
и баба Марта радва се.
© Хриси Миланова All rights reserved.