Sep 20, 2014, 9:39 AM

Машала 

  Poetry
358 0 0

Лятото изглежда не научи
крава от телето си да суче,
но научи много политици
как да лъжат хорските главици,
да ги пълнят с голи обещания
по протести, избори, събрания...
Всички са във полза на човека!
Господ вярва. Нищо, че е в Мека...
Претвориха даже и буквара
(жалко - пренебрегнаха Шамара) ,
всичко ще е гладка магистрала,
родна, болна лястовице бяла...
Всичко ще е като по вода,
лятото показа и това...
Лятото уроци много даде,
ще краде пак онзи, дето краде...
Ято щъркели и самолет, 
който е водачът им отпред,
литнаха към по-топли страни,
мокри от изпращащи сълзи.
Изборите чукат на вратата.
Чука на вратата есента.
От въздишки гасне светлината
и се чува гръмко: Машала...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??