Маска, маскираща лъжата,
маска, покриваща красотата.
Топлината? Тук е нищетата!
Самотата? Сама е светлината!
Тук е, ала липсва! Липсва светлината.
Топлината! Заместила е нищетата.
Маската – вик на красотата,
зад себе си прибира и мрак, и нищетата.
С изкуствена топлина допълва светлината.
Пейзажът готов е – отвън е красотата,
а отвътре – пустее нищетата.
© Мирела Славова All rights reserved.