Не съм в редицата на простите числа
и, май клоня към аксиома.
По вертикала няма да се умножа,
до вектора от два бинома.
И както и да вадя корен от квадрата,
съм грешна синусова крива,
и неизвестното, със знак обратен,
и лема, дето никой не разбира.
Тангентата ми - вадена от интеграли,
процентите ми - прости дроби,
а медианата ми - все диаметрална,
на множества в големи скоби.
И нека ми прости абсцисата Евклид
и логиката ми - на конус ръб.
Не съм за степенуване в удобен вид
и си оставам кубатурата на кръг.
Радост Даскалова
© Радост Даскалова All rights reserved.