На тепиха* е борбата.На селото в Парламента.
Доста ниско е земята.По кюспети* сме в момента!
Борят се агенти свои.Уйдурмата* реве от мъка!
Пак познатите герои!Гледат нещо да отмъкнат:
я петел,теле,я агне, кой каквото сам открадне!
А народът гледа,дебне...И сънува ден след пладне.
Някой рече:"Жега,братя!Колко ли ще трае още?!"
Сънно рече дядо Страти:"Бог вестява будни нощем."
Заб.на автора
Мазни борби*--турски борби,пактикувани още в България
тепих*-- мека постелка за борба
кюспети*--кожени 3/4 гащета намазани с шарлан,
както и телата на пехливаните(борците)
уйдурма*-машинация,нагласена работа
© Стойчо Станев All rights reserved.