Намери си мечето,
пълно медено гърне,
беше лакомо мече,
остана цял ден да яде.
Стана късно вечерта,
попривърши му меда,
реши меда да обере,
и падна в медното гърне.
Почна мечо да се мръщи,
иска да си ходи вкъщи,
но в гърнето се заклещи,
а пък в него няма клещи.
И остана във гърнето,
цяла вечер тъй мечето,
а на следващия ден,
си намерила мецана,
малко медено гърне,
пълно със мече.
© Ивета All rights reserved.