Обичаше на мечето баткото
да бърка във бурканчето със сладкото,
и дебнеше го все да е заспало,
омазвайки го в сладко цяло.
Но веднъж потънал той във грижи
забрави своето носленце да оближе.
Видяха го и тате, а и мама,
но вместо от това да правят драма
избухнаха във дружен мечи смях,
че този номер ясен бе за тях.
Отиде бабата в мазето
(а дядото изтри нослето)
и върна се със каца мед,
и всички лапи топнаха поред.
А аз историята им от къде разбрах?
Случайно този ден на гости бях при тях,
и лапа топнах с всички, и се смях.
Сега със татко им играя шах
и той ми каза вече, че на мечо баткото
със братчето си всеки път разделя сладкото.
Сега и двамата играят и се крият,
но все нослетата забравят да изтрият.
29.05.2014.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.