Мечта
Объркана съм сега,
искам много неща.
Обзема ме тъга,
че загърбвам своята мечта.
Далечна и непостижима,
но още в мен я има,
усещам я сама,
обгърната в тъма.
А как я искам да гори,
през трудности дори,
животът ми да преминава,
по-голяма в мен да става.
Трябва да я осъществя,
ще я следвам, няма да я оставя,
каквато и цена да платя,
към нея ще вървя.
Ще премахна всякаква преграда -
тя е моята награда,
от детството си желая -
да се сбъдне си мечтая.
© Мария All rights reserved.