(На един сън)
Ах, как пак искам да те видя,
да ме ослепят красивите твои очи.
Да се потопя пак в неустоимия им блясък,
озаряващ моето небе...
Косата твоя пак да ме обгърне,
да ме завие като пролетна роса.
Прегръдката ти нежна да ме стопли,
както прави Слънцето с деня...
В съня си всеки ден те гледам.
Хубава си както преди,
иска ми се всичко да не свършва
и да не отварям никога мойте очи.
© Герасим Григоров All rights reserved.