Мечта
Какво ли щеше да е, ако отдавна,
а не на зряло аз те срещнех?
И щяха ли да имат давност,
и Обич, и Сърца горещи?
Ти - прекалено млада, аз пък - малък,
преди шестнадесет години.
Не вкусила корави залък;
Не минал през жарави. Сини.
Гадая само... И мечтая...
Да, странно е - назад във времeто:
Да те прегърна и погаля,
когато си била... безвременна.
Какво ли щеше да е? Какво ли...
18/12/2001 Сингапур
© Симеон Дончев All rights reserved.