Мечта
Ех, защо не съм вълшебница
с малка чудодейна пръчица.
Не, не искам къща аз като дворец,
нито пък богат мъж като Крез,
не съм петимна за бижута и премяни
от Долче и Габана или от Армани,
не искам лифтинг, нито липосукция -
за мен са те безумна инквизиция.
Мечтая си да съм вълшебна фея.
И мигом болните да изцеля,
очи на слепите да подаря,
да заситя гладните
и обуя босите.
Духовно низшите да извися,
на всички злобни да простя.
Да премахна глупостта
и низвергна подлостта.
Враговете да сдобря,
завистта да укротя.
Със щастие света да орося,
надежда никой да не проси.
Само че не съм вълшебница.
Нямам си и чудодейна пръчица.
Старая се поне да крача със добро,
макар не винаги да ми се връща то.
© Мери All rights reserved.