Ех, ако имах любимец домашен
щеше да бъде някакъв страшен!
не тарантула или пък булдог -
не, искам змей, десет метра висок!
Змей огнедишащ да имам у нас,
ще ми завижда целия клас.
Двама ще тичаме заедно вън.
Виждам го вече дори и насън!
Казах на мама за мойта идея
как ще живеем вкъщи със змея.
"Аз исках куче, но може и змей -
само да не е някой злодей.
За да ти бъде приятел най-предан
Трябва от мъничък да е отгледан."
Змейско яйце май ще трябва да купя,
мъничко змейче да си излюпя,
но в магазините мръщят лица,
щом ги попитам за змейски яйца.
Ако случайно намериш го ти
моля те, бързо на мен го прати!
© Cucurbita Maxima All rights reserved.