,,Мечтай си, поетесо!''
,,Аз... не мечтая...
Когато ангелите заслужават
да умрат,
аз не мечтая...
Отвяха вихрушките
прашни мечтите ми.
За истини изгнили,
спомен за дните ни.
Аз не мечтая...
Поробена от вятъра
в танц на стенания
останах си бяла
бездна на мълчания...
А поетите много лъжат...
Повярвайте,
макар и да не го знаят...
Те
не мечтаят...''
П. С Вдъхновено от игра на думи с много талантлива поетеса, която обаче... не мечтае... Поздрави, Петя ;)
© Преследваща северния вятър All rights reserved.
"Отвяха вихрушките
прашни мечтите ми.
За истини изгнили,
спомен за дните ни."