Гошко имаше приятел!
Да, приятел!
Една Звездичка
му беше приятел!
Наистина, приятел!
Тя бе едва забележима,
не блестеше
и не светеше,
както подобава
на една Звезда!
Но Гошко
я харесваше такава -
Невидима!
Тя се показваше вечер
само на него
и той мечтаеше нощем
заедно с нея!
Гошко вярваше,
как един ден
ще полети в Космоса
и тя ще изпълни
голямата му мечта:
Всички деца по света
да живеят в мир,
да ходят на училище
и да летят заедно с него!
Юри
Йовев
Декември
2019 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.